Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor iedereen van belang om er zich bewust van te zijn dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een niet verwachte geval waardoor u niet van huis kunt, maar alsook tijdens uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemakken die is ontstaan lopende een vakantie. U heeft de kans om meer dan 1 rubrieken mee te verzekeren zoals: medische kosten, , contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u vaak een annuleringsverzekering aan gaan.

Verscheidene categorieën worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de goedkoopste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de spullen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisonkosten als u onverwacht ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een ongeval.

Wat is voor u de voordeligste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw trip interessant is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit twee mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is slim indien u er voor kiest om slechts één maal per twaalf maanden op vakantie te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend aan gaan commercieel namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde jaar nog een onverwachte vakantiereis? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

De voordeligste reisverzekering is er 1 die compleet is afgestemd op uw situatie. Allicht is een de beste reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan alsook veruit voordeligste keus voor mensen die er voor kiezen om meer dan 1 malen per jaar andere landen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 maal per kalenderjaar op trip gaat (hetzij een zomervakantie, een wintersporttochtje of gebruikelijk een citytrip) is het commercieel efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en voordeligste reisverzekering in 1 aan gaan is uitstekend mogelijk.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd voor ongevallen op reis. Dat is tijdens je trip maar over het algemeen ook ten tijde van dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is in de regel handig voor iedereen die vaker dan 1 maal per 12 maanden op vakantiereis gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een expliciete vakantiereis en duurt zo lang als je tochtje duurt.

Kortlopende reisverzekering

Voor een korte tochtje is een kortlopende reisverzekering het minder duur. Maar ga je per kalenderjaar vaker dan 1 keer op trip, of ga je langer dan twee weken op tochtje? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken als je een keer een weekendje weg gaat. Via hier kun je efficiënt zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Een kortlopende reisverzekering vergoedt onvoorziene geld waar je tijdens je reis mee te maken kunt krijgen, onder andere door verlies van je spullen of een ongeval. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor 1 reis. De verzekering gaat in op de vertrekdag en eindigt op de thuiskomdag.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al simpel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Singles of koppels die meer dan drie weken per kalenderjaar op vakantie gaan, kunnen misschien beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor families ligt deze grens al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

 

Een kortlopende reisverzekering kost je per reis al simpel een paar tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro’s per maand kost. ook betaal je voor een kortlopende reisverzekering steeds opnieuw kosten voor de polis. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de poliskosten maar 1x.

Bescherming kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering kun je je voor diverse gevallen verzekeren. Ten minste ben je verzekerd voor verlies, vermissing of afbreuk van je bagage. Tevens is er nog meerdere extra dekkingen. Welke beschermingen je nodig hebt, hangt af van het soort reis. Je kunt je verzekeren voor:

  • Hulpverlening door een alarmcentrale.
  • Repatriëring (niet verwachte terugkeer naar huis vanwege een ongeval of ziekte).
  • Uitgaven voor opsporing en reddingsacties.
  • geneeskundige onkosten voor als je ziek wordt op trip.
  • Meedoen aan wintersport, extreme sporten of onderwatersport.
  • probleemlen.
  • Automobilistenhulp als je met de auto op reis gaat.

In de vergelijking op deze website kun je kiezen waar je jouw voor wilt verzekeren. Hierna kijken wij automatisch welke kortlopende reisverzekering voor je reis het voordeligste is. Je kunt zelf filteren op zekere eigenschappen.

Opzegging van tochtje door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een vakantiereis te annuleren door een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan beschikt u immer over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft betaald voor uw vakantie zal in dit situatie dan alsook nagenoeg in z’n geheel worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn te allen tijde geld die van het uitbetaalde bedrag worden ingehouden. Wat veel natuurlijke personen bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de vakantieganger zelf, maar tevens bij familieleden tot in de 2de of 3de graad in het algemeen door een annuleringsverzekering worden gedekt. alsook op welk moment er hiervan sprake is kan uw vakantiereis dan alsook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan immer gebeuren, zelfs op de meest niet verwachte momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat geval zal uw annuleringsverzekering ook hier een goede tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld 1 van uw slimste vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het ganse bedrag van de geboekte vakantiereis kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van opzegging

Er wordt immer benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke uitstappen naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het houdt in niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan doen op uw verzekering. op welk moment u bijvoorbeeld reis heeft aangevraagd, maar u ineens niet kunt vertrek omdat de vervanger op uw werk onder andere plots ziek is geworden of een ongeval heeft gehad zal de annuleringsverzekering in de regel te allen tijde een gepaste dekking voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een commercieel perikel te vrezen ten gevolge van een onverwachte gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief annulering afsluiten

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in tal van uiteenlopende omstandigheden heel goed mogelijk is om het door u betaalde bedrag voor uw vakantiereis terug te ontvangen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich evenwel bewust van moeten zijn dat er niet te allen tijde ten minste een annuleringsverzekering wordt aangeboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze separaat aan gaan of deze laten toevoegen aan de door u interessante polis is in diverse behoeften en wensen dus wenselijk. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende opzeggingverzekering beschikt is het maken van een vergelijking alvorens een doorlopende reisverzekering te kiezen in ieder geval immer een uitstekende keus.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de uitgaven als je de vakantie welbeschouwd moet annuleren. bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden. Wil je je reis annulatie vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het ook verstandig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je trip onverwacht niet door kunnen gaan, of tijdens de reis eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de kosten terug krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat betekent dat je het hele jaar door gedekt bent, dus alsook voor korte trips en weekendjes weg. heel veel verzekeraars vergoeden zelfs de kosten van een toegangskaartje wanneer je ineens per slot van rekening niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een vakantiereis en is alsook alleen geldig voor die ene trip.

Veel personen denken op het moment nog altijd dat het een optie is om met een doorlopende reisverzekering een bepaalde vakantie te annuleren wanneer zich niet verwachte omstandigheden voordoen. Dat is tevens standaard niet het geval. U kunt enkel een trip annuleren zonder verlies van het betaalde bedrag op welk moment u tevens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er gans zeker van zijn dat u ook bij met name ziekte alledaags uw vakantie zonder kosten kunt annuleren? In dat geval is het volkomen slim om even de kennis op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering gaat kosten, hangt af van de totale kosten van je vakantie. De maandprijs van een annuleringsverzekering is in de regel tussen de 5 en 6 procent van de totale vakantiereizen om. Daar komen alsook nog polisgeld en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de vakanties om, hoe meer kosten je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is de meest bekende reisverzekering?

Het onderscheid tussen een gangbaar goede reisverzekering en een betere reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de geldigsheidsduur waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan ook altijd voor het daadwerkelijk afsluiten van uw reisverzekering na welke beschermingen er precies worden geboden en of deze tevens geldig zijn voor het land of het land waar u een trip naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld op zijn minst vakanties naar United States, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er ook goed aan om voor het aan gaan van de goedkoopste reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de vakantie. Zakelijke reizen worden door een alledaagse reisverzekering per slot van rekening in het algemeen niet vergoedt en bovendien kunnen er alsook uitsluitingen geldig zijn voor potentieel risicovolle reizen zoals wintersporttochtjes. tevens dit is sowieso iets waar u wat te maken heeft met het aan gaan van een betere reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De kostprijs van goedkope reisverzekering

Tot slot is er Natuurlijk nog de kostpremie van goedkope reisverzekering. Voor veel mensen staat een betere reisverzekeringdan alsook gelijk aan een echt bekendste reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Vanzelfsprekend is het te allen tijde zeer verstandig wanneer u slechts een beperkte premie moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste beschermingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan allicht tevens niet de bedoeling zijn. De kostprijs van een voordelige reisverzekeringmoet dan ook immer in lijn worden gezien met de exacte dekkingen die er door worden aangeboden.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet twee keer|dubbel} verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis immers moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo eenvoudig is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo simpel doe je dat

Onze website heeft een wijde online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via deze website kun je heel simpel een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en vinden. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest goede verzekering hebt geselecteerd kun je onmiddellijk je reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet aanstonds of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de maandprijs van een reisverzekering?

De premie van je reisverzekering wordt door enkele zaken beïnvloed:

De tochtje duur: voor een weekendje weg betaal je minder premie dan voor een lange vakantie van 4 weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder kosten dan op welk moment je jouw alsook verzekert voor bijvoorbeeld riskante sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op reis naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat natuurlijk voordeliger dan wanneer je tevens gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De meeste voordelige reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. misschien heb je geneeskundige uitgaven al bij je zorgverzekering meegedekt of pechhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een probleemlenverzekering. Bekijk onze tips en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de meeste voordelige reisverzekering af.

Scroll to top