Reisverzekeringen vergelijken

Vandaagdedag is het voor consumenten important om er zich van te vergewissen dat een gevaar over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor vertrek meemaken met een onvoorziene situatie waardoor u niet van huis kunt gaan, maar alsook tijdens uw reis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemakken die is ontstaan lopende een vakantiereis. U heeft de optie om enkele goederen mee te verzekeren zoals: probleemlen, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze opties kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle goederen worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordeligste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de artikelen of aanvullende zaken.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal extra’s af. bijvoorbeeld waar je trip naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro's, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering belangrijk is voor consumenten die onbezorgd een tochtje wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. een voordelige reisverzekeringaan gaan is Vandaag de dag door het uitvoeren van een objectieve vergelijking geen probleem meer, maar voor veel natuurlijke personen is alsook het vinden van een de goedkoopste reisverzekering een vereiste. Een bekendste en de beste reisverzekering in 1 afsluiten is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het welbeschouwd echt important om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantiereis gaat. bepaalde dekkingen worden bij een in ieder geval reisverzekering namelijk uitsluitend aangeboden mits de trip zich binnen Europa afspeelt.

Wat is voor u de voordeligste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw vakantie gewenst is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de voordeligste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuze maken uit 2 mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste kans is interessant indien u er voor kiest om slechts één keer per kalenderjaar op vakantie te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan met het oog de kosten namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van weggaan en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde jaar nog een onverwachte trip? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een goede reisverzekering is er 1 die compleet is afgestemd op uw situatie. Vanzelfsprekend is een de betere reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al eenvoudig verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan alsook veruit de voordeligste mogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om vaker dan gemiddeld per kalenderjaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 keer per 12 maanden op vakantie gaat (hetzij een zomertochtje, een wintersportreis of ordinair een citytrip) is het commercieel handiger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en de beste reisverzekering in één aan gaan is uitstekend mogelijk.

Onbekommerd op reis

Voor veel mensen is het niet zo voor de hand liggend om uit te maken welk type reisverzekering ze nu het best kunnen aan gaan. Tevens kunnen ze zomaar enkele beschermingen over het hoofd zien waardoor men wellicht heel wat minder goed is gedekt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit zeker zonder meer voorkomen? In dat geval is het aan gaan van een multirisicoverzekering voor u zonder twijfel een bijzonder slimme mogelijkheid.

Waar zitten de addertjes?

Het afsluiten van een multirisicoverzekering zorgt er dientengevolge voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken gericht op de nuttige kant en de denkbare dreigingen die verbonden zijn aan uw vakantiereis. Dat neemt tevens niet weg dat er ook enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de belangrijkste redenen waarom continu meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering te kiezen gaat namelijk schuil in het feit dat er alsook een met het oog op geld gewin aan verbonden is. Dit financiële gewin zorgt er voor dat er meer financiële mogelijkheden vrij wordt gehouden voor de vakantie zelf en dat is zeker immer mooi meegenomen. Dit financiële gewin kan ook verdwijnen wanneer er sprake is van een dubbele verzekering.

Bijzonder veel mensen kiezen er Vandaagdedag voor om hun tochtje via het internet te boeken. Dit zorgt er voor dat ze het meest over een gratis verzekering beschikken tot enkele dagen (of weken) voor aankomst. Ondanks deze beperking in dekking bij opzegging is dit immers een zeer verstandige onverwachte die er voor kan zorgen dat er op dit gebied alvast kan worden bespaard. ernaast is het ook immer belangrijk om er rekening mee te houden dat een multirisicoverzekering meestal bestaat uit de in ieder geval polissen van een vakantie- en annuleringsverzekering. Gaat u bijvoorbeeld een een mogelijk gevaarlijke vakantiereis boeken zoals een sneeuwvakantie of gaat u naar een niet voor de hand liggend land buiten Europa? In dat geval is de optie bestaande dat u er voor zult moeten kiezen om een aanvullende polis af te sluiten.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals al aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering altijd rekenen op een commercieel voordeel op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er meer dan één verzekeringen in één maal worden afgesloten. De hoogte van dit commercieel gewin is altijd afhankelijk van de verzekeraar van uw keus. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo bekoorlijk mogelijk met het oog de prijs voordeel is het dan tevens altijd de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de uiteenlopende soorten reisverzekeringen die er bij de allerhande tripverzekeraars worden aangeboden.

Annulatie van trip door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een vakantie te annuleren door een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan kunt beschikken u te allen tijde over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft uitgekeerd voor uw vakantiereis zal in dit situatie dan alsook bijna compleet worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn te allen tijde onkosten die van het uitbetaalde bedrag worden afgetrokken. Wat veel natuurlijke personen bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de reiziger zelf, maar tevens bij familieleden tot in de 2de of 3de graad in het algemeen door een annuleringsverzekering worden vergoed. tevens op welk moment er hiervan sprake is kan uw tochtje dan alsook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan altijd gebeuren, zelfs op de meest onvoorziene momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering alsook hier een hele goede tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld één van uw betere vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het hele bedrag van de geplande reis kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van annulering

Er wordt altijd benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke uitstappen naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het houdt in niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan beoefenen op uw verzekering. op welk moment u onder andere tochtje heeft aangevraagd, maar u onverhoopt niet kunt vertrek omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een probleem heeft gehad zal de annuleringsverzekering in de regel te allen tijde een gepaste dekking voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een commercieel perikel te vrezen ten gevolge van een onvoorziene gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief annulering afsluiten

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in tal van verschillende omstandigheden perfect een mogelijkheid is om het door u betaalde premiebedrag voor uw reis terug te krijgen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich tevens bewust van moeten zijn dat er niet altijd ten minste een annuleringsverzekering wordt gedekt bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze separaat afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u interessante polis is in allerlei behoeften en wensen dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende anulatieverzekering beschikt is het maken van een vergelijking alvorens een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder geval immer een goede mogelijkheid.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de geld als je de vakantie tenslotte moet annuleren. onder andere door een probleem, ziekte of overlijden. Wil je je trip opzegging vanwege een geval die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het alsook ideaal om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je tochtje ineens niet door kunnen gaan, of tijdens de tochtje eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de uitgaven terug krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat betekent dat je het hele jaar door verzekerd bent, dus tevens voor korte trips en weekendjes weg. weinig verzekeraars vergoeden zelfs de kosten van een concertkaartje wanneer je onverwacht uiteindelijk niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een vakantie en is ook alleen geldig voor die ene trip.

Veel consumenten denken op het moment nog altijd dat het een optie is om met een doorlopende reisverzekering een bepaalde vakantie te annuleren op welk moment zich niet verwachte omstandigheden aan het licht komen. Dat is ook op zijn minst niet het geval. U kunt louter een reis annuleren zonder verlies van het betaalde bedrag op welk moment u tevens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er volmaakt zeker van zijn dat u alsook bij met name ziekte eenvoudig uw vakantiereis zonder geld kunt annuleren? In dat situatie is het geheel gewenst om even de gegevens op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering moet kosten, hangt af van de totale geld van je vakantiereis. De maandprijs van een annuleringsverzekering is vrijwel altijd tussen de 5 en zes procent van de totale vakanties om. Daar komen tevens nog polisgeld en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de tochtjes om, hoe meer premie je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Vanzelfsprekend vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is eenvoudig bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere reizen waar een hoger risico aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersporttochtje loopt u als reiziger een groter perikel om enkele botten te breken en dat bedreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer op zijn minst indekken. voordat op wintersport te weggaan is het dan tevens altijd interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde reis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke bagage nu precies is verzekerd en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dat betekent, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het ganse aankoopbedrag van het materiaal zal uitbetalen. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te checken in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die eveneens een bescherming voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u over het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de kosten die u heeft gemaakt voor het kopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat alsook deze geld zijn betaald. Vanzelfsprekend geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde geld ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een bepaalde dekking beschikt, maar de mogelijkheid is tevens reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een bepaalde dekking beschikt, maar u welbeschouwd de sneeuwvakantie wenst te beschermen kan dit over het algemeen altijd tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden af te sluiten en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken vooraleer een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet twee keer|dubbel} verzekerd bent. Vaak kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld besparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de gebreken eenvoudig wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo makkelijk doe je dat

Onze website heeft een grote online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via onze website kun je heel gemakkelijk een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt gevonden kun je subiet jouw reisverzekering vinden. Dat kan compleet online en je ziet linea recta of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de maandprijs van een reisverzekering?

De maandprijs van je reisverzekering wordt door enkele zaken beïnvloed:

De reis duur: voor een weekendje weg betaal je minder premie dan voor een lange tochtje van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder kosten dan op welk moment je je ook verzekert voor bijvoorbeeld riskante sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op tochtje naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat natuurlijk voordeliger dan op welk moment je tevens gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, tevens al kies je voor dezelfde dekking.

De de betere reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. mogelijkerwijs heb je medische onkosten al bij je zorgverzekering meegedekt of automobilistenhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een bekendste reisverzekering af.

Scroll to top